Ahoj všem cestovatelům,  chtěla jsem se zeptat, zda někdo ví, jak je to s letenkami zakoupenými teď u společnosti Wizzair.  Pokud si koupím letenku na červen a situace se nezlepší - tedy buď moje země, nebo cílová destinace budou stále uzavřeny a nebude možné letět, vrátí mi wizzair peníze, popřípadě vystaví mi voucher na budoucí lety? Nebo se už teď chrání nějakou klausulí , že nepojistí žádné budoucí lety, které se kvůli Koroně nebudou moci uskutečnit? Děkuji moc,   .

Wizzair - nově zakoupené lety v časech COVID

Založila ve fóru Letecké společnosti

Opět "investiční" příležitost pro toho kdo si chce rozmnožit Wizz kredit o +20%. Slovensko má zakázané lety až do 14. května (jak překvapivé). Viz. FB stránky Bratislavského letiště

0 Citovat

Nezapomínej, že se jim může hodit cash do cashflow. Tím pádem, čím víc lidí nakoupí letenku, co se neletí, za hotové, tím jim víc přiteče. Co na tom, že pak dávají +20 %. Zdražit letenky mohou vždycky...

0 Citovat

DimikUK napsal(a): ...Nevim na co Wizz ceka?


Na to, že prídeš na letisko a vypýtaš si potvrdenie o zrušenom lete. Ak to nespravíš, oznámiaTi, že let bol zrušený z Tvojej strany. :-)

0 Citovat

DimikUK napsal(a):

Tak snad to jeste dneska zrusi kdyz let je zitra a Cyprus ma zakaz letu do 17/5. Nevim na co Wizz ceka?

Myslim, ze uz bys to mel mit ted zrusene. Necekej na email, ale koukni na svuj wizz ucet nebo do appky.

0 Citovat

To už ze systému smazali, ale pořád jde koupit Larnaca-Varna na 16.5. přitom zákaz letů na Kypru je do 17.5.

0 Citovat

Doporučuji sledovat Polsko a Ukrajinu, zda prodlouží jejich zákazy.

0 Citovat

A nějaký další tip? Ja myslím, že spíš to spíš zapomněli smazat ze systému, protože u všech ostatních letů z Kypru nabízejí data až po 17.5.

0 Citovat

Dam na tebe :) počkám teda taky

0 Citovat

Nechci být špatným prorokem, ale vypadá to, že si této kratochvíle všimli. Dřív prakticky hned přišel email, jak to bylo zrušené v profilu a teď stále ještě nic. Ale už stačil přijít mail Wizzair Credit Processed. A taky s výjimkou jedné Varny zrušili úplně všechno. 

0 Citovat

No nemyslím si, že si toho všimli. Jak Tom napsal o tom prodloužení na SK, tak jsem v 15:45 koupil BTS-SOF a 17:41 email o zrušení. Teď se dívám, že je kredit na účtě. Já mám prodlouženou platnost kreditů a to mi stačí :) 

0 Citovat

Mne mail neprišiel, po odkliknutí refundácie sa zdanlivo nestalo nič, ale po odhlásení a prihlásení som už kredit pripísaný mal (s platnosťou od dnes na 2 roky). takže kredit v mojom prípade pripísali okamžite po požiadaní o refund vo forme kreditu.

0 Citovat

To mně připsali kredit taky hned. Ale už nechodí email o zrušení letů jako včera nebo předevčírem. 

0 Citovat

Mail o zrušení letu som dostal, nedostal som mail o pripísaní kreditu.

0 Citovat

emaily chodia niekedy aj o den dva neskor

0 Citovat

Do dneška byl Wizz vzorný. Změna v profilu na webu a během necelé minuty dorazil e-mail o zrušení. Dneska odpoledne změna v profilu, ale doteď nedorazil mail o zrušení, ale zároveň už mám maily o zprocesování kreditu po té, co jsem kliknul na zrušení letu.

0 Citovat

Wizzu se rozhodně nechci zastávat, ale může to být někdy ryze technická věc. Mail po odeslání nemusí být doručen příjemci hned, i když je to obecná představa. Někdy může doručení trvat hodiny, desítky hodin nebo i dny. Záleží na nastavení mailserverů (třeba greylisting), na velikosti provozu atd.

0 Citovat

Máme letenky na island na 15.6 ale rozhodli jsme se letět až jindy. Má cenu na wizz psat o refund celé částky, nebo je to zbytečný? Diky 

0 Citovat

hugonovak napsal(a):

To bola úplne iná doba a iné podmienky. Wizzair aj Ryanair sú v prvom rade "autobusy" pre gastarbeitrov. Navyše lietajú hlavne tam, kde im miestni politici poskytnú dotáciu, takže o dotácie na rozdiel od "klasických" aeroliniek sa nemusia báť.


Letu vyslovene pro gastarbaitery  zase  tolik neni  a  v letnich koupacich destinacich  zase tak lehce praci nesezenes a kdyz uz , tak  na celou sezonu a   z jednoho letu tam a jednoho zpet  nikdo nezbohatne 

0 Citovat

Thom@s napsal(a):

Máme letenky na island na 15.6 ale rozhodli jsme se letět až jindy. Má cenu na wizz psat o refund celé částky, nebo je to zbytečný? Diky 

A prečo by vám mal Wizzair dávať refund? 

0 Citovat

Info pro místní spekulanty - Wizzair už nechce refund a spoléhá na to, že se let uskuteční a pasažéři stejně nedorazí. 

https://zdopravy.cz/wizz-air-obn...ine-48001/

0 Citovat

@padrino11 - az taki blbi nie sme, aby sme kupovali lety z letisk odkial sa lieta normalne :D

0 Citovat

padrino11 napsal(a):

Info pro místní spekulanty - Wizzair už nechce refund a spoléhá na to, že se let uskuteční a pasažéři stejně nedorazí. 

https://zdopravy.cz/wizz-air-obn...ine-48001/

Co spekulanti? My provozujeme legální insider-trading. Víme, že nově do X. Y. nesmí létat lety z ABC, ale přesto jsou ještě v systému - čili musí být zrušeny ;-)

0 Citovat

Jak to přesně funguje - koupím letenku a až to zruší tak si nechám vrátit 120% jako kredit a další nákupy už jdou realizovat z toho kreditu? 

Máte někdo insider tip na tutovku?

0 Citovat

Presne tak, kredit príde skoro instantne. Tutovky teraz nič, treba sledovať NOTAM alebo Facebook/web letísk  na SK/UA/PL či predĺžia zákaz letov. Wizzairu to zvyčajne chvíľu trvá, kým potom vymažú lety zo systému

0 Citovat

Presne tak to funguje, ale pokiaľ nemáš nejaký väčší kredit napr. z ubytovania, musíš do toho vraziť pomerne veľa peňazí. Význam to má vtedy, ak končí platnosť kreditu, a týmto spôsobom si ho predĺžiš. (minieš celý starý kredit na nákup letenky/leteniek a po ich zrušení wizzairom sa pripíše nový kredit, ktorý platí 2 roky)

0